ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ OREO COOKIES
Τι χρειαζόμαστε:3 πακέτα μπισκότα oreo (των 150 γρ.)
1 λίτρο καλής ποιότητας κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια λευκής κουβερτούρας (και λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα)
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο ή στιγμιαίο καφέ (σε υγρή μορφή)
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 1/2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε στο μπλέντερ 400 γραμμάρια από τα μπισκότα ώσπου να γίνουν αφράτα ψίχουλα.
Κρατάμε χωριστά 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας για την διακόσμηση στο τέλος καθώς και τα υπόλοιπα μπισκότα από το πακέτο που περίσσεψαν.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα ψίχουλα, ανακατεύουμε μέχρι να ποτίσουν καλά και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στρώνουμε σε ταψί με σούστα και πατάμε το μίγμα μέχρι να πάει παντού και να είναι στο ίδιο ύψος. Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε μια μπασίνα κτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας και το κονιάκ και φτιάχνουμε σαντιγύ. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος προσθέτουμε την κουταλιά του καφέ και ανακατεύουμε απαλά.
Λιώνουμε προσεκτικά σε μπεν-μαρί την λευκή σοκολάτα, την προσθέτουμε στο δεύτερο μέρος της σαντιγύ κι αν θέλουμε προσθέτουμε μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε το μίγμα με την λευκή σοκολάτα πάνω από το μπισκότο που έχουμε δημιουργήσει και από πάνω το μίγμα με τον καφέ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, περνάμε περιμετρικά τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε γύρω-γύρω την τούρτα μας με τα ψίχουλα των μπισκότων που κρατήσαμε και μέρος της επιφάνειάς της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου