ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο καταιφι(450 γρ)
2 κουταλάκια της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας
φλούδα λεμονιού
1 κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού
Υλικά για την κρέμα μαστίχας:
1+1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
160 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
2 κουτάλι της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
4 αβγά
Για το γαρνίρισμα:
500 γραμμάρια σαντιγί
κανέλα
Φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
Ξάνουμε πολύ καλά το καταιφι
και το στρώνουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε σε όλο το φύλλο να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο
και το ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει. Όσο ψήνεται το καταιφι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει το καταιφι ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι να πάει παντού,το πασπαλίζουμε με κανέλα και φιστίκια το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχα. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στην φωτιά,εκτός από τα αβγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμά.
Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και ένα ένα τα αυγά ανακατεύουμε (όλα αυτά σε μέτρια φωτιά) την ρίχνουμε επάνω στο καταιφι και την στρώνουμε να πάει παντού. Κατόπιν φτιάχνουμε την σαντιγί μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και την στρώνουμε επάνω απο την κρέμα,ρίχνουμε κανέλα και φιστίκια και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου